Asim Bari – Top 10 bruidsfotograaf

Huwelijks- en bruidsfotografie workshops

Het volgen van een workshop kan enorm leerzaam zijn, zowel voor beginnende als ervaren fotografen. Zelf heb ik ook regelmatig workshops gevolgd van allerlei bekende collega’s. Ook fotografen met een heel andere stijl dan ik hebben heel veel vakkennis in huis. Zo heb ik van iedereen nuttige, praktische en handige tips geleerd, die ik kon toepassen in mijn eigen werk. Graag geef ik nu mijn eigen tips weer door aan jou!

Workshops voor leveranciers en netwerken

Vaak geef ik workshops op uitnodiging van mijn leveranciers, zoals Profotonet, de grootste fotoalbumdrukker van Nederland; Floricolor, het grootste bedrijf in fotoalbums van Europa; en voor de Photofacts Academy, een netwerk voor online workshops voor fotografie. Ook geef ik regelmatig workshops voor mijn collega’s in professionele netwerken waar ik lid van ben, zoals het Master Photographers Network. Dit doe ik vaak in samenwerking met andere fotografen, zodat we allemaal onze expertise over het onderwerp kunnen delen. In zulke workshops deel ik mijn technische kennis, bijvoorbeeld over het gebruik van camera’s en lenzen, en laat ik zien hoe ik mijn eigen stijl vormgeef door compositie, lichtgebruik enzovoort. Zo kan ik andere bruids-, portret- en productfotografen laten kennismaken met mijn stijl. Zo kun je leren hoe je een vleugje ‘echte Asim’ in je foto kan krijgen!

Privéworkshops

Wil je echt de diepte in duiken, dan geef ik ook privéworkshops. Dit is een soort mentoring, waarbij ik je alles leer wat ik in de loop der jaren zelf heb geleerd over mijn vak. Je krijgt geen grootschalige groepscursus met een oppervlakkig niveau, maar een persoonlijke cursus die aansluit op de vaardigheden en kennis die je al hebt. Hierbij kan het gaan over alle onderwerpen die komen kijken bij het maken van professionele bruidsfoto’s: camera’s, flitsers, compositie, lichtgebruik, video’s, fotobewerking, trouwalbums en drones. Maar ook onderwerpen als planning, locaties vinden, interactie met het bruidspaar, marketing, website, professioneel netwerken en prijsstelling komen aan bod.

De workshops zijn zowel geschikt voor beginnende bruidsfotografen – je leert immers sneller als je niet alles zelf hoeft uit te vinden – als voor ervaren bruidsfotografen, die dieper in de vakkennis willen duiken.

Ik bied drie soorten workshops aan:

Basic

Deze workshop van drie uur is vooral geschikt voor beginnende fotografen, die een eerste stap willen zetten op weg naar een carrière als bruidsfotograaf. We kijken naar jouw inhoudelijke kennis en je techniek en schaven die indien nodig bij.  Alle aspecten van het vak komen kort maar krachtig aan bod.

Kosten: € 250,-

Advanced

In deze cursus duiken we echt de diepte in, zowel technisch als inhoudelijk. We schaven geduldig en grondig verder aan jouw technische en inhoudelijke kennis. Ik houd bij welke voortgang je toont en waar nog verder aan gewerkt moet worden, zodat de cursus een duidelijke structuur kent. We zullen voornamelijk in de studio aan het werk zijn, maar indien gewenst nemen we de proef op de som op enkele mooie buitenlocaties.

Kosten: € 1000,- voor vier workshops, eenmaal per maand

Master

In deze cursus van een jaar wordt je echt master over je eigen werk! We schaven geduldig en grondig verder aan jouw technische en inhoudelijke kennis. Ik houd bij welke voortgang je toont en waar nog verder aan gewerkt moet worden, zodat de cursus een duidelijke structuur kent. We gaan aan het werk zowel in de studio als ook buiten; ik laat je enkele van mijn favoriete locaties zien en we gaan samen op zoek naar nieuwe, spannende bruidslocaties. Tijdens de cursus zullen we een volledige shoot doen met modellen, die zich vol enthousiasme zullen voordoen als een ‘echt’ bruidspaar. Aan het slot van de cursus neem ik je mee, als deel van mijn team, naar het huwelijk van een van mijn eigen bruidsparen. Zo kun je al het geleerde in de praktijk brengen. Tijdens deze cursus zal je gegarandeerd grote vooruitgang boeken en vol vertrouwen je carrière kunnen voortzetten.

Kosten: € 2500,- voor twaalf workshops, eenmaal per maand – dus 500 euro korting!

Groepsworkshops

Op dit moment ben ik ook bezig met het opzetten van workshops voor kleine groepen. Deze zijn vooral geschikt voor beginnende bruidsfotografen, en voor mensen die graag hun ervaringen willen delen met Alle onderdelen van het vak komen aan bod, van techniek tot compositie. Ik laat mijn werk zien en leg uit hoe het tot stand komt, terwijl je ook tips kan delen met de andere deelnemers. Ook gaan we met modellen aan het werk om ‘in de praktijk’ te oefenen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van deze workshops, neem dan even contact op!

Benieuwd naar de workshop mogelijkheden? Neem direct vrijblijvend contact op.