Asim Bari – Top 10 bruidsfotograaf

Blog

Ik vind het leuk om mijn ervaring te delen. Daarom schrijf ik artikelen die gaan over bruidsfotografie en die hopelijk vragen oplossen waar toekomstige huwelijksparen mee te maken krijgen. Ook worden mijn huwelijksfoto’s regelmatig bekroond met prijzen, of worden ze geplaatst in een tijdschrift. Lees hier ook over in mijn blog.

Hoe bepaal je welke bruidsfotograaf bij jou past?

Er zullen ook dit jaar een hele hoop mensen zijn die het huwelijksbootje in stappen. Om jouw huwelijk nog nét even iets specialer te maken is het een goed idee om professionele trouwfoto’s te laten maken. Nu kom je wel voor een dilemma te staan, welke bruidsfotograaf moet je namelijk kiezen? Bij het zoeken van een huwelijk fotograaf is het van belang dat je een aantal stappen doorloopt. Wij laten je vandaag zien waar je op moet letten bij het zoeken van de geschikte bruidsfotograaf voor jouw bruiloft.

Lees het hele artikel hier

Workshop voor Master Photographers

MPN Zomercongres

Regelmatig geef ik workshops voor mijn collega’s in professionele netwerken waar ik lid van ben, zoals het Master Photographers Network. Het MPN vroeg mij om een workshop Multiculturele Bruidsfotografie tijdens het MPN Zomercongres van 2017. 

Fotograaf en cultuur

Ik heb mijn belangrijkste tips gegeven voor het fotograferen van huwelijken uit verschillende culturen en hoe je het beste de rituelen in beeld kan brengen, die iedere cultuur uniek maken. Ook heb ik een aantal van de beste Nederlandse bruids-, portret- en productfotografen laten kennismaken met mijn stijl. Zo liet ik hen zien hoe je een vleugje ‘echte Asim’ in je foto kan krijgen! Ik vond het erg leuk om mijn collega’s iets mee te geven van het plezier dat ik heb bij de shoots met ‘mijn’ bruidsparen. 

Workshop voor Photofacts Academy

Cursus bruidsfotografie

Kort geleden heb ik een workshop gegeven voor de Photofacts Academy, een netwerk voor online fotografiecursussen. Iedereen, professional en amateur, kan meedoen aan de cursussen, die gegeven worden door verschillende fotografie-experts. Ik werd gevraagd om de cursus over bruidsfotografie te geven.

Een kijkje in de keuken

Ik heb de deelnemers een ‘kijkje in de keuken’ gegeven en laten zien hoe ik het fotograferen van een bruiloft, loveshoot, vivaah of bhatwaan aanpak. In deze workshop deelde ik mijn technische kennis, bijvoorbeeld over het gebruik van camera’s en lenzen, en liet ik zien hoe ik mijn eigen stijl vormgeef door compositie, lichtgebruik enzovoort. Ook legde ik uit hoe zij mijn tips en trucs konden vertalen naar hun eigen stijl. 

Workshop Trouwalbum - Floricolor

Trouwalbum

Een heel belangrijk onderdeel van de bruidsfotografie is het trouwalbum. Bruidsparen zullen immers regelmatig hun trouwalbum inkijken en het laten zien aan hun familie en vrienden. De tastbaarste herinnering dus! Daarom heb ik een workshop gegeven bij Floricolor, het grootste bedrijf in fotoalbums van Europa. Hierin liet ik zien hoe ik de foto’s kies die in het album komen en in welke volgorde – als je dit goed opbouwt, kan je echt het verhaal laten zien van het bruidspaar.

Nabewerking

Ook liet ik zien in hoeverre ik de foto’s nabewerkte en waarom. Zo kan iedere bruidsfotograaf een album samenstellen, dat écht past bij het bruidspaar – ten slotte is ieder huwelijk anders, dus ieder album ook!

Professionele Fotografie Beeld

Een toonaangevend fotomagazine

Professionele Fotografie (PF Beeld) is het meest toonaangevende fotomagazine voor de iedereen die de fotografie als vak serieus neemt: professionele fotografen, maar ook curatoren, fotoredacteuren, galeriehouders, fotoverzamelaars, fotografiedocenten en museumbezoekers. Het magazine besteedt altijd aandacht aan de Bruidsfoto & Film Awards; daarom werden enkele van mijn foto’s getoond, nadat ik deze award had binnengesleept.

iMaGiNem

Een mooie erkenning

Imaginem is het magazine van het Master Photographers Network, dat jaarlijks online uitgegeven wordt. Nadat ik in het najaar van 2015 enkele awards van het MPN gewonnen had, mochten de winnende foto’s het magazine sieren! Ook verscheen er een kort stuk over mij en mijn werk, waarin in toelichtte hoe de winnende foto’s tot stand gekomen waren.

KOMPAS

Mijn ervaring delen

Kompas is een tijdschrift dat wordt samengesteld door studenten van Fontys Hogeschool Journalistiek. De wintereditie van 2016 had als thema ‘grensoverschrijdende emotie’. Ik werd daarom geïnterviewd over mijn ervaringen met Aziatische bruiloften, waar emotie uiteraard een grote rol speelt. Het magazine koos zelfs een van mijn foto’s voor op de cover!

Bruidsfoto award

Een mooie eer

Bruid & Bruidegom magazine is het grootste Nederlandstalige magazine over trouwen, waarin werkelijk álles over het huwelijk aan bod komt. Het magazine is ook de initiatiefnemer van de Bruidsfoto & Film Awards. Ik was natuurlijk al erg vereerd om in 2015 een Bruidsfoto Award te ontvangen, en nóg meer vereerd om in het magazine te mogen staan! Zo konden alle aanstaande stellen in Nederland mijn foto’s rustig bekijken.